Tervetuloa Torreviejaan

La Manga

Torreviejaan näkyy kirkkaalla säällä La Mangan siluetti. Se on maakaistale, joka erottaa Välimeren ja Mar Menorin laguunin toisistaan. Pysähdy rantabaariin eli chiringitoon nauttimaan lounaaksi paistettuja kaloja ja lasillinen kylmää valkoviiniä. Lopuksi pulahda uimaan lähes kuumaan Mar Menorin veteen.

Cartagena

Samalla suunnalla sijaitsee Cartagenan historiallinen kaupunki. Se on ollut asuttuna ainakin kaksi vuosituhatta ja kuulunut Rooman valtakuntaan. Kaupungin amfiteatteri on viime vuosikymmeninä entisöity upeasti. Cartagena sijaitsee strategisesti merkittävällä alueella ja sitä vartioi Espanjan laivasto. Useat Välimeren risteilyalukset pysähtyvät Cartagenan satamassa.

Murcia

Murcia on Espanjan seitsemänneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Segura-joen varrella ja sinne ajaa Torreviejasta noin tunnissa. Kaupungin viehättävyys perustuu vanhaan arkkitehtuuriin, yliopistoon ja vehreyteen. Kuumina kesäpäivinä pysyt viileänä varjoisilla kujilla ja kahviloissa.

Alicante

Torreviejasta pääset linja-autolla tunnissa Alicanteen. Siellä kannattaa ehdottomasti tutustua Castello de Santa Barbaran linnoitukseen. Jos et halua kivuta jyrkkää tietä pitkin kukkulan päälle, voit mennä hissillä, joka löytyy uimarannan puolelta kävelysillan päästä. Alicante on kaunis ja eläväinen yliopistokaupunki. Heladeria Borgonesse Rambla Méndez Nuñez, – täällä jäätelöannos ja sen tilaaminen on elämys. Jos päätöksen tekeminen on vaikeaa, voit maistella eri vaihtoehtoja, kunnes löydät herkullisimman yhdistelmän. Alicantessa tunnet vahvasti, ikään kuin matkustaisit ajassa taaksepäin. Historia vie sinut mukanaan.

Denia

Calpesta rannikkoa ylöspäin ajettaessa tullaan Costa Blanca -rannikkovyöhykkeen pohjoisimpaan kaupunkiin Deniaan, josta löytyy 20 kilometriä hiekkarantaa. Kaupungista pääsee laivoilla Ibizalle ja Mallorcalle. Deniassa voi käydä herkuttelemassa 3 Michelin-tähden Quiqui Dacosta -ravintolassa. Kaksi henkilöä syö upean aterian alkaen 420 eurolla. Deniasta ajat kaunista CV-736 vuoristotietä pitkin maalaukselliseen merenrantakaupunkiin Xabiaan (Javia). Ja jos nälkä on yllättänyt, niin voin suositella suloista Mira Lunaa – Plaza Adolfo Suarez 17 – huimasti edullisempaan hintaan kuin edellisessä.

Guadalest

Suosikkini päiväretkien joukossa on matka Benidormin yläpuolelle Guadalestin vuoristokaupunkiin ja sieltä CV-755 vuoristotietä pitkin Fuantes del Algarin vesiputouksille viettämään vilvoittavaa kesäpäivää. Elokuussa ihmispaljous on uuvuttavaa, mutta muina kuukausina paikalle mahtuu hyvin piknikille ja uimaan kristallinkirkkaassa vedessä. Täältä matkaa voi jatkaa Calpen rannikkokaupunkiin, josta jää mieleen Penon de Ifach´in kallionjärkäle ja sen juurella rantabaari Chiringito el Raco.

Orihuela

Semana santa – eli pääsiäisviikko on elämys Espanjassa. Joka ilta kaupungeissa on näyttäviä kulkueita, joissa käydään läpi Kristuksen kärsimysnäytelmää. Orihuelan vanhassa kaupungissa nämä kulkueet ovat omaa luokkaansa. Erityisesti Pitkänperjantain-kulkue, jolloin kaupungin valot sammutetaan ja pelottavilta näyttävät huppupäiset Nazarenokset kulkevat äänettöminä katuja pitkin. Välillä rummunlyöjä paukauttaa soitintaan äänekkäästi. Kulkueet ovat varmasti perheen nuorimmille kiehtova ja vähän pelottavakin kokemus ja heille voi selittää, että kaapujen alta löytyy ihan tavallisia lapsia, naisia ja miehiä.

Laura af Ursin
agent inmobiliaria

Osoite

Laloma,

Av. Diego Ramirez Pastor 271,

Torrevieja

Puhelin

+358 40 7396697

Laloma